Когато изгори красивата ароматна свещ...

или как да вдъхнем нов живот на бурканите от ароматни свещи?

 

Получили сте я като подарък или сами сте си я избрали, а сега любимата ви ароматна свещ скоро ще привърши. Повечето от ароматният восък вече се е изпарил през многото уютни вечери на наслада и оставате само с празния съд, който сърце не ви дава да изхвърлите. Красиво декориран, елегантен буркан, в който сте влюбени почти толкова, колкото и в аромата, с който ви е дарявал. Познато, нали?

Разбира се, няма защо да се притеснявате, има много страхотни начини да използвате повторно старите си буркани или чаши от ароматни свещи.

Ако някога сте се чудили как можете да използвате повторно красивите буркани или чаши след като изгорят вашите ароматни свещи, ние ще ви дадем практични съвети - от почистването на остатъчния восък до страхотни идеи за повторно използване на самите буркани.

 

Как да почистите остатъчен восък от буркани за свещи?

С изстудяване

Тъй като восъкът за свещи става крехък, когато е замразен, той може лесно да бъде изваден от буркана. Като начало, поставете използвания буркан за свещи във фризера за няколко часа. След като замръзне, използвайте нож, за да извадите внимателно останалия восък. Поставете малко топла вода върху хартиена кърпа и избършете всички остатъци. Това е добър метод за свещи, направени с парафинов или пчелен восък.

Разтопяване на водна баня

Този метод е много подходящ за отстраняване на упорити остатъци от восък. Напълнете купа с вряща вода и внимателно поставете в нея буркана от свещта за няколко минути. Топлината от врящата вода ще разтопи восъка, останал по стените му. След като восъкът омекне, внимателно извадете буркана от водата и изсипете разтопения восък. След това бурканът може да се измие с топла вода и сапун за пълно отстраняване на восъка.

Директно измиване

Това е най-простият метод и работи добре за свещи, направени от восък с ниска точка на топене като соевия восък. Първо, отстранете колкото е възможно повече от остатъчния восък с остър нож. След това просто напълнете буркана със сапун и гореща вода, оставете го да престои за минута преди да да почистите вътрешността. Готово!

 

Какво още да имаме предвид?

Отстранете държача за фитила

След като премахнете целия восък, не забравяйте да извадите държача за фитила. Ако е заседнал надолу, просто пъхнете остър нож отдолу и го извадете. Малко вряща вода обикновено ще помогне, ако не излиза лесно.

Премахване на етикета

Ако бурканът има етикет, премахването е сравнително бързо и лесно. Използвайте минерално масло и гореща сапунена вода, за да повдигнете лепилото и да го изстържете или го поставете под топъл сешоар за 30 секунди до минута, след което го отлепете. Някои свещи са с много красиви етикети, които бихме искали да запазим.

Как да се справим с високите и тесни буркани?

За да премахнете восъка от високи тесни буркани, опитайте да използвате сешоар с горещ въздух, за да разхлабите восъка, после с пръчка или дървена шпатула го отстранете от чашата.

 

С какво да внимаваме?

Чупливост

Ако се притеснявате, че стъкленият съд е крехък, препоръчваме да използвате метода с директно измиване - той е по-бавен, но е по-малко вероятно да счупите съда.

Не изхвърляйте в канализацията

Никога не изхвърляйте разтопения във вода восък в канализацията. Той ще се охлади и втвърди и има опасност да запуши тръбата.

Не прегрявайте

Трябва да внимавате да не прегреете стъклените съдове. Има риск стъклото да се счупи, ако бурканът стане твърде горещ. Както замразяването на восъка, така и изливането на вряща вода в буркана крие риск от счупването му, така че уверете се, че използвате тези методи само ако сте сигурни, че стъкленият съд може да издържи.

“Не” на микровълновата печка

Никога не използвайте микровълнова фурна, за да разтопите восък в стари буркани от свещи. Държачът за фитила на свещта, в основата си е направен от метал, който не само може да съсипе вашата микровълнова фурна, но и да предизвика пожар.

 

А ето и няколко страхотни идеи за вдъхване на нов живот на красивите буркани от свещи, които искаме да запазим.

 

Превърнете бурканите за свещи в саксии за растения

Старите буркани за ароматни свещи са с идеалния размер, за да се превърнат в новия дом на най-новото ви листно попълнение. Актуалните напоследък сукуленти, които не искат много вода или дрениране, са идеални да бъдат приютени в красивия стъклен съд от вашата свещ. Когато използваме кафява почва, можем да изберем по-тъмни или непрозрачни стъклени буркани за свещи за засаждане, но прозрачните буркани са страхотни за растения, които растат във вода.


Ароматни дифузери за подарък Day Flower


Пресни билки у дома

Няма нужда да ходите до супермаркета, за да се снабдите с пресни билки. Просто добавете малко почва и семена в красивия буркан от ароматната свещ и гледайте как растенията ви, както и вашият кулинарен опит - растат. Те също така изглеждат много по-стилно (и са много по-щадящи за природата) от пластмасовите саксии, в които често се продават.

Подредете тоалетката си

Какъв по-добър начин да поддържате организирано пространството си за красота, от това да използвате любимите си буркани за ароматни свещи? По-големите свещи са перфектни държачи за четки за грим, очни линии и моливи, докато малките са чудесни за съхранение на тампони за грим или дребни бижута.


Ароматни дифузери за подарък Day Flower


Чаша за моливи за вашето бюро

Малко вероятно е да ни намерите на бюрото ни без запалена успокояваща свещ, така че има смисъл, когато целият восък бъде изразходван, да рециклираме чашите за свещи, за да направим красиви органайзери за нашето бюро. Просто използвайте старите буркани за свещи, за да съхранявате химикалки, кламери, скоби и всички други елементи, които правят работното ви пространство продуктивно. А чашите от по-големите свещи могат да приютят новия комплект за хранене, който все още не ви се иска да приберете в кухнеското чекмедже.


Ароматни дифузери за подарък Day Flower


Свещник за чаена свещ

По-малките чаши от ароматни свещи от цветно стъкло са много красиви и могат да се използват като свещник, когато в тях поставим чаена свещ. Един безопасен и много достъпен вариант да разкрасим празничната трапеза.

Поддържайте подредени кибритите си за свещи

Знаете ли, че кибритите могат да бъдат и красиви?! Паленето на ароматна свещ е много по-лесно с кибрит с по-дълги клечки. Създайте дом за колекцията от красиви кибрити и ги съхранявайте спретнато в стар буркан за свещи.


Ароматни дифузери за подарък Day Flower


Ваза за цветя

Цветята и свещите ни правят щастливи. Красивият стъклен буркан от ароматната свещ може да бъде чудесна ваза за свежи или декоративни цветя.


Ароматни дифузери за подарък Day Flower


 

Разгледайте нашето БОГАТО РАЗНООБРАЗИЕ ОТ АРОМАТНИ СВЕЩИ.