Дифузерите - какво искаме да знаем за тях

Какво представляват ароматните дифузери и как се използват? 

 

Дифузерите с дървени пръчици са изключително популярно средство за ароматизиране на дома. Те са красиви, разнообразни и много лесни за използване - пръчиците се поставят в ароматната смес от етерични масла, попиват аромата им и го излъчват наоколо. 

За разлика от свещите, дифузерите с дървени пръчици са без пламък и нямат нужда от топлина за разпръскване на аромата. Това ги прави по-практично и безопасно решение за някои домове и помещения, особено където има малки деца. 

 

Тук ще се опитаме да отговорим на някои въпроси, които всички ние си задаваме при избора на такъв аксесоар. 

Каква е разликата между дифузерите с пръчици и арома лампите? 

За разлика от арома лампите, които се включват в електрическата мрежа, за да разпръскват аромата на ароматните масла, които сме сложили в тях, дифузерите с дървени пръчици не се нуждаят от електричество и могат да бъдат поставени на всяко място в помещението, което ви харесва. 

Какви пръчици се използват за ароматните дифузери? 

Най-често за дифузерите се използват тръстикови пръчици, тъй като благодарение на порестата им структура, ароматът се разпространява по цялата дължина на пръчицата и осигурява контролирана скорост на освобождаването му. 

Ароматни дифузери за подарък Day Flower

 

Колко дълго се използват този вид дифузери? 

Има много фактори, които допринасят за дълготрайността на аромата - климатик, отопление, затворени врати, отворени врати, изсушители на въздуха и др. Въпреки това, може да се каже, че най-разпространените дифузери от 120ml трябва да траят приблизително около 3-4 месеца, но в крайна сметка това ще зависи и от температурата на дома ви. 

Мога ли да допълвам дифузера си с различни ароматни смеси и да използвам същите пръчици? 

След като пръчиците се използват за определен аромат, не е желателно да се поставят в други ароматни масла. Двата аромата ще се смесят, което може да доведе до нежелани комбинации, така че не препоръчваме това. 

Допълнил съм дифузера с още ароматна смес, имам ли нужда от нови пръчици? 

Ако сте напълнили дифузера си с пълнител и пръчиците са напълно наситени, но вече не отделят аромат, те може да са се запушили с прах. Най-доброто, което можете да направите, е да ги замените с нови пръчици, за да получите отново аромат. 

Дифузерът ми не мирише вече толкова силно, както в началото, въпреки че в бутилката има още масло. Какво мога да направя? 

Можете да обърнете пръчиците и да ги натопите от другата им страна в ароматната смес. Това ще помогне за засилване процеса на дифузия. Все пак, не ги завъртайте твърде често, защото толкова по-бързо ще се разпръсква маслото. Можете също така да разклатите много леко бутилката, това също може да спомогне за смесване на съставките на маслото и укрепване на аромата. 

Мога ли да коригирам интензитета на аромата? 

За да усилите или намалите нивото на аромата, просто увеличете или съответно намалете броя на пръчиците, поставени в съда. 

Ароматни дифузери за подарък

 

Как да избера най-подходящия дифузер? 

При голямото разнообразие от аромати, форми и цветове на пазара, е важно да определите за какво помещение или за какъв повод избирате дифузер. 

- За баня или тоалетна можете да изберете дифузери с по-свеж аромат като WHITE LINEN & COTTON, WHITE JASMINE & LILY, CLEAN SLATE и по-изчистен дизайн, който ще пасне на цветовете на помещението. 

- Дифузер в спалнята? Разбира се. Изберете по-леки аромати като YLANG YLANG & AMBER, CLARITY - CASHMERIAN WOOD & SAFFRON, OROBLANCO & CARDAMOM, които успокояват и ще ви осигурят добър и пълноценнен сън. 

- В дневната, която обикновено е по-голямо помещение, отварят се врати, пуска се климатик, можете да си позволите дифузер с по-силен аромат като ROSE AMBRE, SANDALWOOD & PATCHOULI, PAPYRUS WOODS & JASMINE, COCOA & SANDALWOOD. А можете да изберете и такъв с по-впечатляващ и интересен дизайн, който не само ще ароматизира, но и ще бъде красив акцент в интериора като тези от луксозната серия METALLIQUE

Мога ли да съобразя избора на дифузер със сезона? 

Много от нас харесват по-наситени парфюмни аромати за зимата и по-леки и ефирни за лятото. Така е и с дифузерите. Аромати като AMBER NOIR, TRUFFLE D'ORIENT, DARK AMBER & VETIVER ще създадат чувство на уют и топлина в студените дни, а по-свежи, флорални и пикантни аромати като ESCAPE - WHITE TEA & MINT, WHITE JASMINE & LILLY, CEDARWOOD & CYPRESS ще ви донесат моменти на спокойствие и наслада. 

Подходящо ли е да избера дифузер за подарък? 

Независимо дали търсите романтичен подарък или подарък за друг празничен повод, дифузерите с ароматни масла са изключително подходящи - те са красиви, разнообразни, достъпни и най-важното, с прекрасни аромати, от които можете да изберете този, който най-много ще пасне на човека, на който ще го подарите. Можете да подарите само дифузер или да го съчетаете в КОМПЛЕКТ ЗА ПОДАРЪК с ароматна свещ със същия дизайн и аромат - така ще получите красив и изключително елегантен подарък, който ще трае дълго и ще радва сетивата на този, който го получи.  

Търсите подарък за жена? 

Изберете някой от красивите, флорални и парфюмни аромати като ENGLISH PEAR & FREESIA, GINGER & WHITE LILLY, AMBER BLUSH, METALLIQUE - FLEUR AQUATICA, HARMONY - VETIVER & CITRUS TEA

Арома дифузери подарък за жена

 

Дифузер - подарък за мъж? Подходящо ли е? 

Разбира се. Качествените марки аромати за дома предлагат богати и типично мъжки аромати на кожа, мускус, дърво, които се използват в парфюмерията при създаването на мъжките парфюми и са чудесно допълнение за офиса или дома на всеки модерен мъж. Вижте нашите предложения: DARK AMBER & VETIVER, TRUFFLE D’ORIENT, WHISKY ET CHENE, EMBRACE - SAFFRON & CLEMENTINE, AMBER NOIRCOCOA & SANDALWOOD.

 

Ако имате въпроси относно използването на нашите продукти, ние винаги сме щастливи да им отговорим, така че не се колебайте да се свържете с нас чрез нашия - FACEBOOK профил или ни изпратете съобщение от ТУК.  

 

 

Други статии, които могат да са ви полезни: 

- КАК ДА ИЗБЕРЕМ НАЙ-ПОДХОДЯЩИТЕ АРОМАТНИ СВЕЩИ ОНЛАЙН? 

- ЗОДИИ И АРОМАТИ