Зодии и АРОМАТИ

Или как да изберем аромат според зодията си. 

Астрологията предоставя много любопитна информация за различни аспекти от нашия живот – както за чертите от характера и особеностите на личността ни, така и за талантите и интересите ни. Ако сте от хората, които следят с любопитство тези теми, несъмнено ще ви заинтригува кои са подходящите аромати за вас според зодиакалния знак. Вижте кои са ароматите за всяка зодия. 

 

ОВЕН 

Характерни черти: авантюристични, енергични, смели, уверени в себе си, импулсивни, страстни натури. 

Подходящи аромати: цитрусови и флорални мотиви. 

Този зодиакален знак се отличава със своята смелост и енергичност. Овните обичат приключенията и се впускат смело в различни авантюри. Ароматите, които ги описват най-добре са грейпфрутът и синия лотус. Цитрусовите нотки в комбинация с флорални мотиви отиват много на тяхната динамична натура. 

Цитрусът стимулира сетивата, така както и ума, затова точният аромат за зодия Овен определено трябва да съдържа нотки на поне един от тези мотиви: бергамот, лимон, лайм, грейпфрут, портокал или мандарина. Ако ги смесите и с флорални аромати като жасмин, бяла лилия, роза или гераниум, ще получите експлозивен аромат, идеален за зодия Овен. 

 

ТЕЛЕЦ 

Характерни черти: силни, лоялни, търпеливи, отговорни, топли, грижовни, решителни, упорити. 

Подходящи аромати: жасмин, бамбук, роза, кедър, мускус. 

Родените под зодиакалния знак на Телец са търпеливи, чувствителни, нежни и грижовни към хората, които обичат. Тъй като Телецът е земен знак, той е стъпил здраво на земята и затова ароматите, които му подхождат са силни, дълбоки и чувствени. 

Ако сте зодия Телец, определено няма да сгрешите, ако изберете тези ароматни мотиви: очарователните нотки на розата, женствения жасмин, свежият бамбук, примесен със земните нотки на сандалово дърво или кедър, амбър и мускус. Телците са зодия, която се отличава с решителен характер и целеустременост, затова ароматът за тях трябва да е силен и запомнящ се. 

 

БЛИЗНАЦИ 

Характерни черти: остроумни, интелигентни, жизнени, изкусни, любопитни, обичат да са в центъра на вниманието. 

Подходящи аромати: мандарина, праскова, люляк, гераниум, амбър, пачули. 

Представителите на зодия Близнаци са многостранни и ярки личности, които обичат светлината на прожекторите да ги осветява. Затова ароматът, който ги описва най-точно трябва да е свеж, смел и предизвикателен. Цитрусовите нотки на мандарина им придават точно тази свежест, а флоралните мотиви на гераниум и люляк дават израз на тяхната емоциална страна. 

Тъй като Близнаците са много чувствена, страстна и сексапилна зодия, завършващите нотки в техния аромат трябва да са богати и дълбоки като амбър и пачули. 

 

РАК 

Характерни черти: емоционални, с богато въображение, внимателни, предпазливи, честа смяна на настроението, креативни, артистични. 

Подходящи аромати: бергамот, портокал, жасмин, роза, пачули, мъх, мускус, ванилия. 

Представителите на зодия Рак са творчески натури, които носят много артистична и нежна душа. Раците са мечтателите в зодиака, техният знак обича блясъка и стилните аромати. Ярки нотки на портокал и жасмин, примесени с вълнуващия бергамот или пачули описват най-точно тяхната мечтателна и вдъхновяваща личност. Мускусът и ванилията са идеални завършващи нотки в аромата на зодия Рак, придаващи типичната за този знак нежност и гъвкавост. 

 

ЛЪВ 

Характерни черти: щедри, креативни, ентусиазирани, топли, властни, нарцистични, свободолюбиви. 

Подходящи аромати: магнолия, лотус, амбър, мускус, нар, грейпфрут, джинджифил. 

Представителите на зодия Лъв са силни и самоуверени личности, с много ярка индивидуалност. Тяхната нарцистичност е много осезаема, но без да дразни, тъй като идеално подхожда на властния им характер. 

Ароматът, който ги описва трябва да е силен, запомнящ се и много характерен. Чувствените нотки на магнолия, амбър и мускус подхождат точно на тази тяхна нарцистична и леко арогантна страна, грейпфрутът допълва техния образ с характерност и тръпчивост, а джинджифилът е неповторимият и пикантен аромат, който подхожда идеално на личността им. 

 

ДЕВА 

Характерни черти: свенливи, отговорни, прагматични, аналитични, перфекционисти, грижовни. 

Подходящи аромати: горски плодове, мандарина, амбър, жасмин, ванилия, сандалово дърво, гардения, канела. 

Зодия Дева се отличава от другите знаци със своята прагматична и аналитична страна. Представителите на този знак обичат всичко да се случва според техния план и внимателно следят всички свои идеи и проекти. Безкрайно грижовни и отговорни са към хората, които обичат, готови са на всичко за тях. Тази тяхна отдаденост може да бъде описана най-добре с ароматите на ванилия и сандалово дърво. Мотиви на горски плодове в комбинация с лекия цитрусов тон на мандарина олицетворяват най-точно богатата им душевност. Тяхната практична страна може да бъде изразена също чрез ароматите на гардения, жасмин и амбър. 

 

ВЕЗНИ 

Характерни черти: дипломатични, романтични, очарователни, контактни, идеалисти, всеотдайни, интелигентни, балансирани и хармонични. 

Подходящи аромати: бяла лилия, праскова, горски плодове, жасмин, ванилия, сандалово дърво, ябълка. 

Родените под знака на Везни, са най-очарователните в зодиака. Те са много общителни, емоционални, винаги заобиколени от приятели. Дипломатичността на Везните ги прави най-миролюбивите в зодиака, отличаващи се със силна емпатия и съпричастност. Тяхна характерна черта е флиртуващата им природа, която ги превръща бързо в душата на всяка компания. 

Ароматите, които ги описват най-точно са прасковата в комбинация с ванилия и сандалово дърво. Ябълковите нотки допълват романтичната им страна, а жасминът дава дълбочина на силната им натура. 

 

СКОРПИОН 

Характерни черти: целеустремени, емоционални, страстни, магнетични, мистериозни, впечатляващи. 

Подходящи аромати: мандарина, мъх, ябълка, жасмин, фрезия, магнолия, ванилия, амбър, смокиня, ароматни треви. 

Страстните Скорпиони са експлозивни личности, с много силни и ярко изразени черти на характера. Тяхната динамична природа може да бъде описана най-вярно с цитрусовите нотки на мандарина и дълбокия аромат на смокиня. Ванилията придава романтичен израз на тяхната магнетична личност. Ароматът на магнолия и нотките на сандалово дърво и жасмин показват тяхната кокетна страна. Родените под знака на Скорпиона обичат вниманието, затова техният аромат трябва да е много характерен и отличаващ се, а за тази цел няма да сгрешите с нотките на мускус и амбър. 

 

СТРЕЛЕЦ 

Характерни черти: оптимисти, с добро чувство за хумор, честни, мъдри, праволинейни, активни, пътешественици, смели, свободомислещи. 

Подходящи аромати: шафран, канела, сандалово дърво, кокос, ароматни треви, мента. 

Стрелците са сред най-мъдрите в зодиака, но също така са и неуморни любители на нови предизвикателства и авантюристични изживявания. Обичат пътуванията, да опознават нови места и да изучават непознати култури и обичаи. Ароматите, които ги описват най-точно са специфичните нотки на шафрана и меките нюанси на канелата. Представителите на зодия Стрелец са смели и много честни. За да отразите тези качества чрез подходящ аромат, може да използвате екзотичното сандалово дърво, сладкия кокос и невероятно ароматните нотки на ментата. 

 

КОЗИРОГ 

Характерни черти: практични, дисциплинирани, с чувство за хумор, търпеливи, лоялни, реалисти, предпазливи. 

Подходящи аромати: ябълка, грейпфрут, магнолия, роза, сандалово дърво, амбър. 

Козирозите са силни личности, устремени към успеха и трудно могат да бъдат спрени по пътя към сбъдването на мечтите си. Те са изключително чувствителни и гледат много реално на всичко, което се случва около тях. Комбинацията от нотки на ябълка и екзотични цветя олицетворяват прекрасно личността на Козирога. 

 

ВОДОЛЕЙ 

Характерни черти: приятелски настроени, спонтанни, бъбриви, лоялни, честни, независими, непредсказуеми. 

Подходящи аромати: пачули, мускус, ванилия, жасмин, флорални мотиви, гераниум, сандалово дърво. 

Водолеят е сред най-спонтанните и непредсказуеми зодии. Те обичат да действат импулсивно, на момента и ценят непланираните преживявания, които обаче оставят уникални спомени. Неочакваната комбинация на флорални мотиви от различни краища на света обрисуват най-точно личността на Водолея. Дълбоките и богати аромати на мускуса и сандаловото дърво допълват техния образ на непредсказуеми и независими характери. 

 

РИБИ 

Характерни черти: чувствителни, артистични, с богато въображение, одухотворени, иновативни. 

Подходящи аромати: флорални мотиви, мандарина, фрезия, жасмин, розова лилия, градинска гардения, кедър, ванилия, роза. 

Родените под знака на Рибите, са с богато въображение и с артистични заложби. Рибите са сред най-креативните в зодиака. Те са великолепни иноватори, които обичат да творят. Комбинирайте различни аромати, за да получите този, който най-точно подхожда на разноликите Риби. Съчетанието от флорални мотиви с лекия цитрусов нюанс на мандарина, чувствените нотки на жасмина, в съчетание с характерния кедър, могат да се превърнат в неповторимия аромат на нетрадиционния представител на зодия Риби.